Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel trimite aeronave speciale pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie din nordul insulei Cipru

Cipru

Israelul a anunţat joi că trimite două aeronave speciale pe insula mediteraneană divizată Cipru pentru a ajuta la stingerea unui incendiu de vegetaţie dintr-o zonă montană, informează agenţia DPA.

Ministerul a transmis într-un mesaj publicat pe Twitter că două aeronave de stingere a incendiilor şi un avion de marfă cu echipament pentru stingerea incendiilor vor decola din Israel către Cipru, în urma unei solicitări din partea guvernului cipriot.

Un incendiu de vegetaţie activ pe muntele Pentadaktylos (Besparmak Daglari, în turcă) din nordul insulei a continuat să facă ravagii joi, pentru a treia zi, potrivit Agerpres.

Miercuri, într-un caz rar de cooperare transfrontalieră, partea greacă din sud a furnizat părţii turce din nord două avioane pentru stingerea incendiilor.

Forţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru menţinerea păcii în Cipru, împreună cu Turcia, au contribuit de asemenea cu avioane la operaţiunile din nord.

Cemil Karzaoglu, directorul Departamentului Silvic din Ciprul de Nord, a declarat că exista o fereastră restrânsă pentru stingerea focului, cu viteze mai mici ale vântului prognozate până la prânz (9:00 GMT). Ulterior, vântul ar urma să se intensifice din nou îngreunând eforturile de stingere a incendiului, a declarat Karzaoglu la televiziune.

Ţara este divizată din 1974 când armata turcă a invadat partea de nord a insulei ca reacţie la o lovitură de stat ce viza alipirea Ciprului la Grecia. De atunci, Republica Cipru, membră a UE din 2004, îşi exercită autoritatea numai asupra părţii de sud, unde trăiesc ciprioţii greci. Ciprioţii turci trăiesc în nord, unde a fost autoproclamată Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), recunoscută numai de Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.