Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel va înfiinţa o comisie de anchetă asupra evadării mai multor deţinuţi palestinieni

IMEMC News
israel knesset

O comisie de anchetă guvernamentală va fi înfiinţată în Israel pentru a examina circumstanţele în care a avut loc recenta evadare a şase deţinuţi palestinieni dintr-o închisoare israeliană de înaltă securitate, a anunţat joi, într-un comunicat, biroul de presă al Ministerului pentru Securitate Internă israelian, informează AFP.

"În coordonare cu premierul Naftali Bennett, ministrul pentru securitate internă Omer Bar-Lev a decis înfiinţarea unei comisii de anchetă guvernamentală, condusă de un judecător, pentru a examina deficienţele care au permis evadarea de deţinuţi din închisoarea Gilboa în noaptea de luni", potrivit comunicatului.

Forţele israeliene desfăşoară o amplă operaţiune de căutare după ce luni au evadat şase palestinieni, membri ai unor grupări armate, printr-un tunel dintr-o închisoare de înaltă securitate din nordul Israelului.

Au fost desfăşurate drone de observaţie şi instalate blocaje rutiere, în special în Cisiordania ocupată şi în jurul Fâşiei Gaza, pentru a-i prinde pe aceşti deţinuţi, dintre care unii condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru rolul lor în atacuri antiisraeliene, potrivit Agerpres.ro.

În timpul unei vizite întreprinse joi într-o altă închisoare, Bar-Lev a afirmat că vrea să "verifice ce a permis acest eşec, pentru a trage lecţii şi a la aplica".

Guvernul israelian ar urma să valideze decizia privind înfiinţarea comisiei de anchetă în timpul reuniunii sale săptămânale, duminică.

În Fâşia Gaza şi în Jenin, un oraş din nordul Cisiordaniei de unde provin unii fugari, multe persoane au ieşit luni în stradă pentru a sărbători evadarea deţinuţilor, deveniţi "eroi", dar şi cei mai căutaţi de către Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.