Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel negociază cu alte ţări un acord cu privire la surplusul său de doze de vaccin Pfizer

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Israel negociază cu alte ţări un acord cu privire la surplusul său de doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech, care vor expira la sfârşitul acestei luni, a declarat, duminică, un oficial din Ministerul Sănătăţii, potrivit Reuters, anunță news.ro.

Hezi Levi, director general în ministerul israelian, nu a dat detalii cu privire la numărul de doze care fac obiectul negocierii.

Într-un interviu la Radio 103 FM, el a confirmat că săptămâna trecută s-a discutat un astfel de acord cu Marea Britanie, însă a precizat că nu s-a materializat un acord şi că este vorba de “ceva din trecut”.

Cotidianul Haaretz notează că ar fi vorrba de aproximativ un milion de doze.

“Negociem cu alte ţări. Ne ocupăm de asta non-stop”, a explicat Levi, adăugând că vaccinurile vor expira la 31 iulie şi că orice eventual acord va trebui să primească acceptul Pfizer.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat că compania “este încântată să discute potenţiale solicitări de donaţii de vaccinuri Pfizer/BioNTech pentru covid-19 între guverne, mai ales dacă acest lucru ajută la asigurarea faptului că vaccinul este folosit pentru a-i proteja pe oameni de această boală”.

Luna trecută, palestinienii au refuzat aproximativ un milion de doze oferite de Israel, precizând că data de expirare este prea apropiată.

În decembrie, Israel a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume şi de atunci a fost imunizată aproape 90 la sută din populaţia cu vârsta de peste 50 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.