Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelianul care l-a scuipat pe ambasadorul Poloniei, acuzat de agresiune şi ameninţări criminale

judecator justitie

Procurorii israelieni au depus joi în instanţă rechizitoriul împotriva bărbatului acuzat că l-a scuipat pe ambasadorul Poloniei, incident care a suscitat o condamnare fermă din partea Varşoviei şi a scos în evidenţă tensiunile între cele două ţări cu privire la antisemitism şi Holocaust, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Suspectul, Erik Lederman, a fost inculpat de agresiune şi ameninţări criminale, relevă documente ale Curţii de magistraţi din Tel Aviv.

Poliţia a declarat că, în incidentul de marţi, survenit la Tel Aviv, bărbatul a lovit cu mâinile în capota maşinii care îl transporta pe ambasadorul Marek Magierowski, apoi a deschis o uşă şi l-a scuipat de două ori pe diplomatul polonez, în momentul în care autoturismul ieşea din curtea ambasadei.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

Pentru faptele sale Erik Lederman (65 de ani) riscă până la cinci ani de închisoare.

Bărbatul şi-a cerut deja scuze, afirmând că maşina l-a claxonat şi că nu ştia că în ea se afla ambasadorul polonez.

Lederman a spus că venise la Ambasada Poloniei să întrebe despre restituirea bunurilor pe care familia sa le-a pierdut în Polonia în timpul Holocaustului. El a spus că un angajat polonez de la ambasadă a rostit o insultă antisemită în timp ce era acolo.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

Magierowski a negat că vreun angajat al ambasadei ar fi dat dovadă de vreun comportament inadecvat sau ar fi utilizat un limbaj impropriu.

Relaţiile dintre Polonia şi Israel s-au deteriorat în ultimele luni din cauza acuzaţiilor că guvernul naţionalist al Partidului Lege şi Justiţie (PiS) de la Varşovia ar tolera o recrudescenţă a discursului antisemit, acuzaţie negată de partea poloneză.

O lege adoptată în SUA privind restituirea bunurilor evreieşti confiscate în timpul sau după cel de-al Doilea Război Mondial a provocat critici la Varşovia, adăugându-se tensiunilor cu Israelul asupra rolului polonezilor în Holocaust.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.