Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a atacat Fâșia Gaza

aviatia israel

Aviaţia israeliană a lansat lovituri asupra unor ţinte situate în sudul Fâşiei Gaza, au explicat martori oculari în primele ore ale zilei de sâmbătă, la câteva ore după un tir cu proiectile, potrivit AFP. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza a făcut cunoscut că atacul, primul desfăşurat de forţele israeliene după acordul de încetare a focului instaurat în august, la capătul unui război de 50 de zile între cele două părţi, s-a soldat fără victime sau răniţi. 

Armata israeliană a precizat că atacurile au fost îndreptate " asupra unor infrastructuri ale Hamas". 

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Peter Lerner, a informat într-un comunicat că "organizaţia teroristă Hamas este responsabilă pentru atacul de astăzi (vineri) contra Israelului şi va da socoteală în această privinţă". 

Vineri, un tir cu rachete provenind din Fâşia Gaza a lovit un teren viran din sudul Israelului, fără să provoace pagube materiale sau victime, a subliniat poliţia israeliană. 

Mişcarea islamistă Hamas, aflată la conducerea Fâşiei Gaza, nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atac, al treilea incident grav de la încheierea luptelor din timpul verii dintre cele două părţi. 

Hamas şi Israelul au semnat un armistiţiu pe 26 august, iniţiat de Egipt, care a pus capăt la 50 de zile de război, soldat cu moartea a 2.140 de palestinieni şi 73 de israelieni, în majoritate soldaţi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.