Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a bombardat și a distrus trecerea către Peninsula Sinai: nebunie la granița cu Egiptul/ Video

Sursa FOTO: AFP
Rafah egipt

Bombardamentele israeliene au lovit marţi zona punctului de trecere a frontierei de la Rafah, între Fâşia Gaza şi Egipt, au declarat oficiali palestinieni şi surse de securitate egiptene, punând în pericol operaţiunile de la singurul punct oficial de ieşire pe la frontiera sudică a Fâşiei Gaza, relatează Reuters.

Ministerul de Interne din Gaza, condus de Hamas, a declarat că bombardamentele au dus la oprirea activităţii la punctul de trecere, iar personalul egiptean i-a avertizat pe omologii palestinieni să evacueze structurile.

Atacul urmează unui incident similar de luni, care a întrerupt parţial operaţiunile la frontieră, deşi surse de securitate egiptene au declarat că accesul pentru călătorii înregistraţi şi pentru activităţile umanitare a fost restabilit până marţi dimineaţă.

Rafah este singurul punct de trecere posibil către Peninsula Sinai din Egipt pentru cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza. Accesul este strict controlat în cadrul unei blocade impuse de Egipt şi Israel asupra circulaţiei bunurilor şi persoanelor din Gaza.

Mai devreme, marţi, armata israeliană a revizuit o recomandare a unuia dintre purtătorii săi de cuvânt potrivit căreia palestinienii care fug de atacurile aeriene din Fâşia Gaza să se îndrepte spre Egipt.

Israelul a lovit Gaza cu cele mai violente lovituri aeriene din istoria de 75 de ani a conflictului său cu palestinienii, după Hamas a lansat sâmbătă o incursiune sângeroasă în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.