Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a inclus femeile gravide printre persoanele care au acces prioritar la vaccinarea împotriva COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
platforma vaccinare

Israelul a inclus femeile gravide printre persoanele care au acces prioritar la vaccinarea împotriva COVID-19, considerând că nu există niciun risc pentru fetuşi, a anunţat miercuri un înalt oficial din sănătatea publică, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Decizia urmează după ce în această săptămână mai multe femei gravide cu complicaţii ale infecţiei COVID-19 au fost internate pe fondul creşterii contagiunilor cu noul coronavirus. Cel puţin una a fost pusă pe ventilaţie artificială şi bebeluşul ei născut prin cezariană, potrivit media israeliene.

Israelul a lansat o acţiune de vaccinare pe 19 decembrie cu accentul pe cei vârstnici, pe persoanele cu afecţiuni medicale riscante şi unii lucrători din serviciile de urgenţă. Peste un sfert din cetăţenii săi au primit deja vaccinul Pfizer Inc., potrivit oficialilor din sănătate.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

"Astăzi recomandăm ca femeile însărcinate, în special cele cu factori de risc ridicat de morbiditate, să primească vaccinul", a declarat Nachman Ash, coordonatorul naţional pentru pandemie, la radioul naţional Kan. "Le-am pus pe lista de priorităţi", a adăugat el.

El a spus că în ciuda absenţei cercetărilor în domeniul vaccinării femeilor însărcinate, "luând în considerare logica biologică, evaluăm că nu există niciun risc pentru sarcină, niciun risc pentru făt".

O purtătoare de cuvânt de la Pfizer a spus că utilizarea vaccinului la femeile gravide este "decizia organizaţiei de reglementare a sănătăţii".

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a declarat luna trecută că vaccinul Pfizer, dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech, ar trebui să fie luat în considerare pentru femeile însărcinate de la caz la caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.