Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a luat o decizie în privința Iranului: Ce tip de răspuns promite Netanyahu

nyt.com
netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, în cadrul unei întâlniri private cu miniştri din partidul său Likud, că atacul cu rachete al Iranului trebuie să fie urmat de un răspuns inteligent, conform unei informaţii publicate de postul de radio Kan, relatează dpa.

Iranul trebuie să aştepte cu nervozitate pentru a vedea când va veni reacţia Israelului, aşa cum a făcut Israelul înainte de atacul de sâmbătă seara, conform sursei citate, conform News.ro.

Potrivit postului de radio, care citează un oficial de rang înalt, Israelul a promis că va informa SUA înainte de a lansa un contraatac, pentru a oferi timp trupelor americane din regiune să se pregătească pentru eventuale represalii iraniene.

Sâmbătă noaptea, Iranul a lansat circa 300 de drone şi rachete asupra Israelului, ca represalii după atacul aerian atribuit Israelului din 1 aprilie împotriva consulatului iranian la Damasc, soldat cu moartea a şapte membri din Corpul Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi generali, şi a şapte cetăţeni sirieni.

Israelul a afirmat că a doborât 99% din dronele şi rachetele iraniene, beneficiind şi de ajutorul aliaţilor săi, în special SUA, dar şi Marea Britanie şi Franţa, ale căror avioane de luptă au acţionat pentru doborârea acestor ţinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.