Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul acceptă să furnizeze o cantitate prestabilită de combustibil pentru convoaiele ONU în Gaza

bbc
gaza ajutoare

Israelul a dat aprobarea ca 24.000 de litri de motorină să fie folosiţi de camioane pentru operaţiunile ONU în Fâşia Gaza, a declarat marţi o sursă umanitară, informează Reuters, citat de Agerpres.

Agenţiile care acordă asistenţă enclavei spun că lipsa cronică de combustibil a împiedicat eforturile de a livra hrană, apă şi medicamente palestinienilor din Fâşia Gaza, aflaţi sub asediu în timp ce Israelul duce război împotriva militanţilor Hamas.

Combustibilul este destinat doar camioanelor ONU şi nu spitalelor. Statele Unite au făcut presiuni asupra ONU să accepte combustibilul, a adăugat sursa.

Armata israeliană nu a avut niciun comentariu imediat şi nu a existat un comentariu imediat nici din partea Hamas.

Nu este clar deocamdată cum va fi livrat combustibilul.

Citând surse americane şi israeliene, Axios a raportat că Israelul intenţionează să permită camioanelor utilizate de agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni UNRWA în Gaza să se realimenteze miercuri la punctul de trecere Rafah cu Egiptul.

Oficiali din domeniul sănătăţii din Gaza au suspendat operaţiunile la multe din spitalele din enclavă din cauza lipsei de combustibil şi a altor provizii.

Colonelul Moshe Terto, care conduce un organism al Ministerului israelian al Apărării care se ocupă de chestiunile civile din Gaza, a declarat că Israelul monitorizează zilnic situaţia combustibilului. "Vom coordona şi vom facilita intrarea combustibilului atunci când este necesar", a spus Terto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.