Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul anunţă redeschiderea punctului de trecere Kerem Shalom pentru reluarea transportului de ajutor în Gaza

uva.nl
israel hamas

Israelul redeschide miercuri punctul de trecere Kerem Shalom de la frontiera sa cu Fâşia Gaza, anunţă agenţia israeliană care îl administrează şi armata, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Camioanele cu ajutoare îndreptate spre Kerem Shalom din Egipt sunt deja supuse unor inspecţii de securitate în acest punct de trecere.

"Camioane provenind din Egipt care transportă ajutor umanitar, în special hrană, apă, echipament pentru adăposturi, medicamente şi material medical donat de comunitatea internaţională sosesc deja la punctul de trecere", anunţă COGAT (agenţia care coordonează activităţile guvernului israelian în teritoriile palestiniene) şi armata israeliană într-un comunicat comun.

"După o inspecţie atentă realizată de personalul de securitate de la autoritatea de resort a Ministerului Apărării, echipamentul va traversa în partea din Gaza a punctului de trecere", adaugă textul citat.

COGAT şi armata susţin că în paralel cu redeschiderea punctului de trecere Kerem Shalom, cel de la Erez continuă să faciliteze intrarea de ajutor în Fâşia Gaza după controale de securitate în Israel, aşa cum s-a întâmplat şi în perioada în care Kerem Shalom a fost închis.

Israelul a închis punctul de trecere de la Kerem Shalom duminică, după ce un atac cu rachete al Hamas în apropiere s-a soldat cu moartea a patru soldaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.