Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul aprobă o lege care facilitează convertirea la iudaism

Guvernul israelian a aprobat o lege care facilitează convertirea la iudaism şi ar putea permite ca sute de mii de imigranţi să fie recunoscuţi ca evrei, relatează AFP. 

Noul text prevede că marele rabin din fiecare oraş israelian poate institui şi conduce o curte care să se ocupe de convertiri potrivit criteriilor stabilite de Marele Rabinat al Israelului. 

Miniştrii israelieni au căzut de acord asupra acestei propuneri legislative, iniţiată de deputatul Elazar Stern din cadrul formaţiunii de centru Hatnuah - condusă de titulara portofoliului Justiţiei, Tzipi Livni -, ce ar urma să crească în mod considerabil numărul curţilor ce analizează cererile de convertire. 

În momentul de faţă, numai patru tribunale ce aparţin de rabinatul ortodox sunt recunoscute de stat. Aceste instanţe fac obiectul unor critici din cauza practicilor stricte şi descurajatoare în materie de convertiri. 

Tzipi Livni a dat asigurări că noua lege este 'o veste excelentă pentru sute de mii de cetăţeni care trăiesc printre noi şi au fost încurajaţi să emigreze în cadrul Legii Întoarcerii, dar care până acum erau cetăţeni de rangul doi'. 

Aproximativ 364.000 de israelieni sunt declaraţi în prezent 'fără religie', majoritatea fiind imigranţi din fosta Uniune Sovietică care nu sunt consideraţi evrei potrivit 'halakha', stricta tradiţie religioasă evreiască, cu toate că majoritatea dintre ei au ascendenţă iudaică. 

Marele Rabinat, dominat de ultraortodocşi, urmează să se reunească pentru a lua o decizie cu privire la această lege, potrivit unui purtător de cuvânt.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.