Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul, avertizat că vine 'ceva mare' - Autoritățile militare au preferat să se concentreze pe Cisiordania (sursă egipteană)

Cisiordania

Sursa egipteană: Israelul a fost avertizat de "ceva mare", dar a preferat să se concentreze pe Cisiordania și a minimalizat gravitatea amenințării din Gaza.

Un oficial egiptean a declarat pentru Associated Press că Egiptul a avertizat în repetate rânduri Israelul în legătură cu "ceva mare" - dar nu a precizat despre ce este vorba.

Potrivit acestuia, oficialii israelieni s-au concentrat asupra Cisiordaniei și au neglijat să se concentreze asupra Gaza.

„I-am avertizat că explozia situației va veni, și foarte curând, și va fi mare. Dar ei nu au ținut cont de aceste avertismente”, a declarat sursa egipteană.

Mobilizare masivă în Israel

Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezerviști în răspunsul său la atacul de pe mai multe fronturi al grupului Hamas din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, luni.

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au lovit ținte din Gaza, în timp ce forțele terestre au luptat pentru a recâștiga controlul asupra satelor și orașelor de la granița cu fâșia Gaza, care fuseseră cucerite de teroriștii Hamas.

Amiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că israelienii au restabilit controlul până la granița cu zona controlată de Hamas, dar există lupte izolate contra luptătorilor teroriști ai Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.