Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul avertizează Hezbollah să se menţină la distanţă de războiul din Fâşia Gaza: 'Sperăm că nu va cauza, de facto, distrugerea Libanului'

Foto: timesofisrael.com
armata israel atac gaza artilerie

Consilierul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, pentru securitate naţională a declarat sâmbătă că ostilităţile cu gruparea libaneză Hezbollah, în paralel cu războiul din Gaza, par a fi restrânse şi a avertizat Hezbollah să nu iniţeze demersuri ce ar putea duce la "distrugerea" Libanului, informează Reuters.

Israelul îşi concentrează luptele asupra enclavei palestiniene, de unde militanţi ai Hamas au lansat un atac fără precedent în oraşe din sudul Israelului, în urmă cu o săptămână şi "încearcă să nu fie atras într-un război pe două fronturi", a declarat consilierul Tzachi Hanegbi, în cadrul unei informări de presă televizate, după ce premierul Netanyahu a vizitat soldaţi de la periferia Fâşiei Gaza, într-un posibil gest precursor al unei invazii terestre.

Hanegbi a mai spus că ciocnirile de la graniţa libaneză arată că Hezbollah rămâne "sub pragul de escaladare".

"Sperăm că Hezbollah nu va cauza, de facto, distrugerea Libanului, întrucât dacă va exista un război acolo, rezultatele nu vor fi nimic mai puţin decât aceasta", a spus consilierul israelian, făcând trimitere la ameninţări mai vechi ale Israelului de a lansa raiduri aeriene intense asupra Libanului, în tentativa de a stopa lansările arsenalului amplu de rachete al grupării Hezbollah.

Cu câteva zile înainte de incursiunea Hamas, în urma căreia au fost ucise aproximativ 1.300 de persoane, Hanegbi afirmase, într-un interviu, că gruparea islamistă palestiniană este descurajată de la a ataca Israelul.

"Aceea a fost o eroare", a spus el, adăugând că această evaluare greşită era împărtăşită de întreaga comunitate de informaţii israeliană.

"Nu există nicio îndoială că statul Israel nu şi-a îndeplinit misiunea".

El a respins drept "fake news" relatările mass-media conform cărora Egiptul ar fi avertizat în prealabil Israelul în privinţa unor evoluţii potenţial periculoase, în timp ce a confirmat un raport separat, potrivit căruia, înaintea atacului, şeful serviciului israelian Shin Bet primise informaţii neobişnuite.

Directorul Shin Bet, Ronen Bar, a convocat o întâlnire pe marginea acelor informaţii la ora :00, în dimineaţa atacului Hamas, însă ele nu au fost considerate drept un avertisment concret pentru ceea ce a urmat după două ore şi jumătate, a spus Hanegbi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.