Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul construiește un aeroport UNIC în lume: Gard de 26 de metri ÎNĂLȚIME, 34 de km lungime, împotriva rachetelor - VIDEO

Israelul a construit un 'zid anti-rachete' în apropierea noului său aeroport Ramon din Valea Timna, bariera fiind parte integrantă a dispozitivului de apărare de-a lungul frontierei cu Iordania, a declarat vineri, pentru AFP, un responsabil militar israelian.

Zidul se întinde pe 34 km la nord de staţiunea Eilat, la Marea Roşie, şi trece pe lângă aeroportul aflat în construcţie în Valea Timna, la 19 km nord de Eilat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ea este câștigătoarea show-ului Ferma Vedetelor: Ce va face cu banii

Zidul, cu o înălţime de 6 metri, face parte dintr-o strategie a Israelului de a se înconjura de bariere, inclusiv la graniţa de sud cu Egiptul, pentru a împiedica pătrunderea ilegală pe teritoriul său a militanţilor şi migranţilor.

Potrivit responsabilului militar, pe un segment de câţiva km, în proximitatea noului aeroport, zidul ajunge la o înălţime de 26 m şi este întărit cu echipamente de interceptare de rachete sol-sol şi proiectile.

Citește și: Se pensionează la 101 ani: Cine este cel mai bătrân salariat din România și unde a lucrat

Iordania este una din singurele două ţări arabe care au încheiat un tratat de pace cu Israel, dar Sinaiul egiptean, situat la câţiva km mai la vest, adăposteşte grupări jihadiste.

Aeroportul din Valea Timna urmează să devină operaţional la sfârşitul acestui an sau la începutul celui următor, şi să contribuie la stimularea turismului în regiune.

Citește și: Judecătorii au decis: Ce cuvânt nu mai poate fi utilizat în reclamele la BERE .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.