Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul dă alerta: Turcia ar putea să fie atacată de Iran; ministrul de Externe le-a cerut cetăţenilor israelieni să părăsească Istanbulul

captură youtube.com
cisiordania, israel, protest, conflict, palestinieni

Ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, le-a cerut luni cetăţenilor israelieni care se află în Turcia să părăsească ”cât mai curând posibil” această ţară, de teama unor atacuri din Iran, relatează AFP, potrivit News.ro.

„În urma uneiserii de atentate teroriste iraniene, în ultimele săptămâni, vizând israelieni aflaţi în vacanţă la Istanbul, îi îndemnăm pe israelieni să nu ia avionul la Istanbul şi (...) dacă se află deja la Istanbul să se întoarcă în Israel cât mai repede posibil”, îndeamnă într-un comunicat Yair Lapid.

„De asemenea, vreau să transmit un mesaj iranienilor: cine face rău israelienilor nu va fi iertat. Brațul lung al lui Israel îl va obține indiferent unde s-ar afla”, a punctat ministrul.

„Sperăm și credem că acest avertisment nu va fi pe termen lung. Acesta este sezonul turistic și se vor depune toate eforturile pentru a aduce securitatea într-un timp scurt, care să le permită israelienilor să se întoarcă în Turcia și să se bucure de tot ceea ce are de oferit.

Până atunci, avertismentul rămâne și fac apel la oricine si-a planificat un zbor sa gaseasca alte destinatii. Mulțumesc”, a conchis oficialul israelian.

Teheranul a promis să riposteze împotriva Israelului, pe care îl consideră vinovat de uciderea, la 22 mai, a lui Hassan Sayad Khodai, un colonel al Corpului Gardienilor Revoluției iraniene, care a fost împușcat mortal la volanul mașinii sale de două persoane aflate pe o motocicletă, relatează Mediafax.

Israelul nu a confirmat și nici nu a negat responsabilitatea.

Turcia este o destinație turistică populară pentru israelieni. Cele două țări și-au refăcut legăturile după mai bine de un deceniu de relații tensionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.