Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul e în ALERTĂ: Decizie RADICALĂ luată de serviciile de informații

Israel flag

Israelul şi-a rechemat temporar ambasadorul din Egipt - una dintre singurele două ţări arabe care au semnat acorduri de pace cu statul evreiesc - 'din raţiuni de securitate', au anunţat marţi serviciile de informaţii israeliene, potrivit AFP.

'Din raţiuni de securitate, personalul ambasadei Israelului nu a fost autorizat să se întoarcă la Cairo', se spune într-un comunicat al Shin Beth, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a fost condamnată pentru că s-a culcat cu 3 elevi / FOTO

Comunicatul nu precizează când anume personalul ambasadei de la Cairo a părăsit Egiptul. Cu toate acestea, cotidianul britanic The Telegraph, primul care a publicat această informaţie marţi, afirmă că ambasadorul David Govrin se află în Israel încă de la sfârşitul lui 2016.

Mai multe atacuri au zguduit recent Egiptul, printre care un atentat împotriva unei biserici în centrul oraşului Cairo, soldat cu 26 de morţi în decembrie.

Citește și: Explicațiile celor mai frecvente 5 vise: Ce înseamnă dacă visezi că faci sex sau cazi în gol

Israelul a deschis în septembrie 2015 o nouă ambasadă la Cairo, la patru ani după violentele manifestaţii în faţa reprezentanţei diplomatice, ce au dus la evacuarea personalului.

Egiptul a devenit în 1979 prima ţară arabă (şi una dintre singurele două până în prezent, alături de Iordania) care a semnat un acord de pace cu Israelul. Relaţiile dintre cele două ţări au atins cel mai scăzut nivel după înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, când o mulţime de manifestanţi a luat cu asalt ambasada Israelului, în 9 septembrie 2011.

Citește și: PREMIERĂ ISTORICĂ Au fost creați embrioni micști umani și de porc

Responsabili israelieni afirmă în mod regulat că la ora actuală cooperarea în domeniul securităţii este una bună, după instalarea la putere a lui Abdel Fattah al-Sissi, artizanul destituirii în vara lui 2013 a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

David Govrin a prezentat scrisorile sale de acreditare în august 2016, preşedintelui egiptean Abdel Fattah al-Sissi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.