Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul este cuprins de flăcări. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi

Seria de incendii care afectează Israelul continuă să se extindă spre centrul şi nordul ţării unde au fost evacuate zeci de mii de persoane şi mai multe case şi blocuri de locuinţe au fost mistuite de flăcări, a informat vineri poliţia citată de EFE.

Localitatea Beit Meir, din apropiere de Ierusalim şi comunităţile Sajur y Nahf, din zona Galileo, au înregistrat noi focare de incendii în noaptea de joi spre vineri care au determinat evacuarea unei părţi a rezidenţilor şi au afectat câteva infrastructuri fără să provoace însă răniţi, au subliniat surse ale poliţiei citate de mass-media locale.

Israelul acceptă ajutorul ţărilor vecine pentru stingerea incendiului de vegetaţie - FOTO/VIDEO

Purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat că până acum au fost arestate 12 persoane care au legătură cu aceste incendii, care sunt anchetate de serviciile de inteligenţă israeliene şi care au fost calificate de premierul Benjamin Netanyahu şi de ministerul securităţii de interne, Guilad Erdán, drept "o nouă formă de terorism".

"Ne aflăm în faţa unui val de terorism incendiar. Toate incendiile provocate sunt o formă de terorism, oricine vrea să dea foc unor părţi din statul Israel va fi pedepsit", a declarat Netanyahu din oraşul Haifa.

Răspunsul lui Erdogan dă fiori reci Europei. România este direct vizată

Haifa este unul din principalele oraşe afectate, de unde au fost evacuate aproximativ 80.000 de persoane în urma avansării focului care încă nu a fost stins şi care a cuprins 13 cartiere din oraş.

Turcia, Rusia, Croaţia, Italia, Grecia şi Autoritatea Naţională Palestiniană au trimis ajutoare pentru a combate incendiile, relatează agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.