Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul și Rusia vor coopera pentru a se asigura că trupele străine se vor retrage din Siria

Veterans Today
Benjamin Netanyahu Vladimir Putin

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a declarat că ţara sa şi Rusia vor coopera pentru a se asigura că trupele străine se vor retrage din Siria, în contextul în care Israelul este preocupat de prezenţa tot mai puternică a Iranului în Siria, informează cotidianul The New York Times, relatează Mediafax.

Citește și: Bouteflika promite organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate, în cazul în care va câştiga un nou mandat

Forţele israeliene au efectuat în Siria mai multe atacuri aeriene şi cu rachete în cursul conflictului civil din această ţară, vizând în special transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah, dar şi obiective controlate de forţele iraniene sau cele sprijinite de Teheran. Israelul se teme că forţele iraniene ar putea rămâne pe termen lung în Siria, lucru care ar ameninţa securitatea Israelului.

Netanyahu, care în urmă cu câteva zile s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat că a transmis "fără echivoc şi clar" că raidurile aeriene israeliene în Siria vor continua.

"Preşedintele Putin şi cu mine am căzut de acord asupra unui obiectiv comun - scoaterea din Siria a forţelor străine care au venit în urma izbucnirii războiului civil", a adăugat liderul israelian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.