Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul instituie doza booster la 3 luni

Bio-Infomedia
vaccin arnm

Israelul reduce de la 5 luni la 3 luni termenul pentru doza booster și relaxează regulile de carantină pentru cei bolnavi, dar vaccinați.

Conform directorului general din cadrul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, reducerea termenului la 3 luni pentru doza booster a apărut în contextul răspândirii variantei Omicron, foarte contagioasă, potrivit dpa.

Ash a declarat că administrarea mai devreme a rapelurilor ar oferi o protecție mai mare populației.

Măsura se aplică tuturor vaccinurilor administrate în Israel - Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Cu toate acestea, se recomandă ca a treia doză să fie același vaccin ca și prima și a doua, dacă este posibil.

Israelul a depășit al patrulea val al pandemiei în noiembrie, însă numărul de infecții a început din nou să crească, iar țara se pregătește pentru un val de cazuri alimentate de Omicron.

În ciuda faptului că au început devreme, în comparație cu o mare parte a lumii, doar 60% din cei 9,4 milioane de israelieni sunt considerați complet vaccinați, ceea ce înseamnă că au primit trei doze sau se află încă la șase luni de la a doua doză. 31% nu au primit nicio doză de vaccin, potrivit Ministerului Sănătății.

Israelul se pregătește deja să lanseze a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru personalul medical. Cu toate acestea, înainte de a da undă verde, guvernul așteaptă rezultatele unui studiu clinic în curs de desfășurare la un spital de lângă Tel Aviv, care testează eficacitatea celei de-a patra doze.

Între timp, Israelul relaxează regulile de carantină pentru persoanele vaccinate. Orice persoană care a fost complet vaccinată și care intră în contact cu o persoană infectată va trebui să stea în carantină doar până când va obține un rezultat negativ, a arătat marți biroul premierului Naftali Bennett.

Celor afectați li se recomandă în continuare să evite locurile aglomerate și contactul cu persoane deosebit de vulnerabile timp de 10 zile.

Anterior, era obligatorie o carantină de cel puțin șapte zile pentru toate persoanele, vaccinate sau nu. Această regulă se va aplica în continuare pentru cei care nu au fost imunizați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.