Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul INTERZICE accesul bărbaţilor sub 50 de ani pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

jp/reuters
ierusalim, musulmani

Poliţia israeliană a anunţat că interzice vineri accesul bărbaţilor sub 50 de ani pe Esplanada Moscheilor la rugăciunea de vineri, după incidentele survenite anterior, în contextul în care palestinienii au pus capăt boicotului deplasării pe Esplanada Moscheii pentru rugăciunile tradiţionale, relatează AFP, potrivit agerpres.

"Au fost efectuate evaluări de securitate şi există indicii potrivit cărora tulburări şi manifestaţii ar putea avea loc", a indicat poliţia într-un comunicat. Potrivit acestuia, "doar bărbaţii de peste 50 de ani şi femeile de toate vârstele sunt autorizate" să participe la rugăciunea de vineri de pe Esplanada Moscheilor, urmând să fie limitat accesul pe unele străzi în jurul Oraşului vechi.

Citeşte şi: Obamacare RĂMÂNE în picioare. Trump a fost TRĂDAT de cel mai cunoscut republican

"Au fost luate toate măsurile de securitate necesare pentru a împiedica şi pentru a răspunde la orice izbucnire de violenţă", a subliniat poliţia israeliană.

Credincioşii musulmani palestinieni vor reveni vineri pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, după 15 zile de boicot, într-un climat marcat de tensiune, în pofida retragerii de către Israel a măsurilor de securitate controversate. Situl găzduieşte Moscheea Al-Aqsa şi Cupola Stâncii.

Palestinienii au încetat să se mai deplaseze pe esplanadă în semn de protest faţă de măsurile de securitate controversate instituite la intrările în acest complex ultrasensibil din Ierusalimul de Est - sector palestinian al oraşului sfânt ocupat şi anexat de Israel. O parte dintre acestea au fost ridicate joi dimineaţă.

Joi, la puţin timp după intrarea pe esplanadă a mii de credincioşi musulmani pentru rugăciunea de după-amiază, confruntări au avut loc odată cu sosirea unui grup de poliţişti israelieni, violenţele soldându-se cu 100 de răniţi, potrivit Semilunii Roşii palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.