Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul intră cu tancurile în orașul Khan Younis, bastion Hamas (video)

Mostafa Alkharouf | Anadolu Agency | Getty Images
tancuri israel

Tancurile armatei israeliene se îndreaptă miercuri spre centrul orașului Khan Younis după ce noaptea trecută aviația israeliană a bombardat zona neîncetat pentru a face loc trupelor de la sol.

Armata israeliană consideră Khan Younis un bastion cheie al Hamas, unde ar putea fi staționați mulți lideri ai mișcării palestiniene, conform Al Jazeera.

De la primele ore ale dimineții, locuitorii din oraș au plecat tot mai spre sudul Fâșiei Gaza, pentru a ajunge în Rafah în siguranță. După mai multe zile în care au ordonat locuitorilor să fugă din zonă, forţele israeliene au lansat marţi noi fluturaşi cu instrucţiuni de a rămâne în adăposturi în timpul asaltului.

Armata israeliană trebuie să se deplaseze cu prudență, deoarece consideră că în zonă s-ar afla încă numeroși prizonori ai Hamas.

Următoarele zile ar putea aduce cele mai grele lupte din ultimele două luni.

Forţele israeliene duc lupte de asemenea în Jabalia, o mare tabără urbană de refugiaţi şi bastion al Hamas în nordul enclavei, lângă oraşul Gaza, şi la Shuja'iyya, la est de oraş.

Acesta pare să fie cel mai mare asalt terestru în Gaza de la încheierea acordului temporar de încetare a focului cu Hamas săptămâna trecută.

Israelienii, care luna trecută au ocupat în mare parte jumătatea nordică a Fâşiei Gaza înainte de a face o pauză pentru armistiţiul de o săptămână, spun că acum îşi extind ofensiva terestră spre sud. Ei consideră că comandanţii Hamas pe care vor să îi elimine se ascund în reţelele de tuneluri din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.