Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul intră în ofensivă totală și loveşte ţinte din Siria şi Liban

evz.ro
israel armata avion

Forţele israeliene au lovit, în ultimele 24 de ore, ţinte din Siria şi Liban, a anunţat Armata, fiind cele mai recente schimburi de focuri peste graniţă, care provoacă temeri că războiul Israelului împotriva Hamas ar putea aprinde un conflict regional mai amplu, relatează CNN, conform News.ro.

În Siria, avioane de luptă şi tancuri israelien au lovit mai multe posturi ale armatei siriene şi alte obiective de infrastructură militară, ca răspuns la trei atacuri lansate de pe teritoriul Siriei, au transmis Forţele de Apărare Israeliene (IDF).

Un singur proiectil lansat din Siria a căzut pe pământ deschis în Israel, a adăugat IDF.

Aceasta este prima dată în cinci zile când Israelul a raportat atacuri de pe teritoriul sirian.

Pe de altă parte, schimburi de focuri între Israel şi militanţii Hezbollah sprijiniţi de Iran şi aflaţi în sudul Libanului au loc zilnic, de câteva săptămâni.

În Liban, Israelul afirmă că un avion de luptă al său a lovit, marţi, ceea ce a numit infrastructură militară şi un punct de lansare al Hezbollah, după ce a identificat rachete anti-tanc şi focuri de mortiere lansate de dincolo de graniţa de nord.

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene Daniel Hagari a acuzat Hezbollah de faptul că a continuat să ”opereze din satele şi zonele urbane din sudul Libanului”, afirmând că acţiunile ”pun teritoriul libanez la risc”.

Hagari a mai susţinut că peste 100.000 de oameni şi-au părăsit recent casele din sudul Libanului şi s-au mutat mai în nord, în contextul schimburilor de focuri de la graniţă. Este pentru prima dată când principalul purtător de cuvânt al Armatei israelien a făcut astfel de afirmaţii privind oamenii care au plecat din regiune.

Hagari a părut să sugereze ca oamenii fug de tensiunile care au escaladat, deşi nu a oferit vreo explicaţie directă pentru mutări şi nu a fost întrebat despre asta de către reporteri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.