Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul l-a numit pe fratele preşedintelui în funcţia de ambasador în SUA

IMEMC News
israel knesset

Israelul a anunţat vineri că l-a numit pe fratele preşedintelui, fostul general Michael Herzog, în funcţia de ambasador în SUA, evidenţiind experienţa sa în ceea ce priveşte Iranul şi programul său nuclear, relatează Reuters.

Teheranul negociază în prezent cu Washingtonul şi alte mari puteri resuscitarea acordului din 2015 care a limitat activitatea nucleară a Republicii Islamice în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Guvernul premierului israelian Naftali Bennett, un naţionalist, a avertizat împotriva unei reveniri la acest pact, despre care susţine că este prea lax, scrie Agerpres.ro.

Israelul percepe programul nuclear iranian ca pe o ameninţare directă, deşi Teheranul a precizat că este interesat numai de generarea de energie şi de alte proiecte paşnice.

Michael Herzog, de 69 de ani, a servit în armata israeliană timp de 40 de ani, a fost şef al statului major sub patru miniştri ai apărării şi a participat la multe runde de negocieri de pace cu palestinienii, se menţionează într-un comunicat al biroului premierului Naftali Bennett.

De asemenea, textul atrage atenţia asupra cunoştinţelor profunde ale lui Herzog despre chestiunile strategice cu care se confruntă Israelul, "în special programul nuclear iranian". Numirea sa va fi aprobată de guvern în curând, mai menţionează comunicatul.

Fratele fostului general, preşedintele Isaac Herzog a depus jurământul pentru funcţia în mare parte ceremonială în luna iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.