Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul lansează campania de vaccinare a palestinienilor care dețin permis de muncă

zf.ro
vaccin COVID-19

Israelul a lansat oficial luni campania de vaccinare anti-COVID-19 a palestinienilor care lucrează în Israel sau în coloniile din Cisiordania ocupată, a anunţat Magen David Adom (MDA), echivalentul Crucii Roşii în Israel, transmite France Presse.

Autoritatea Palestiniană a anunţat în februarie un acord cu Israelul pentru vaccinarea a aproximativ 100.000 de palestinieni care lucrează în colonii sau pe teritoriul israelian, unde se desfăşoară o campanie de vaccinare amplă şi rapidă.

Un test pilot de vaccinare a fost efectuat joi în rândul a 700 de muncitori, a declarat atunci Cogat, organ al Ministerului Apărării israelian care supraveghează activităţile civile în teritoriile palestiniene.

Muncitorii palestinieni primesc o doză de vaccin Moderna la standurile instalate ad-hoc la punctele de trecere între teritoriul israelian şi Cisiordania sau în zonele industriale din apropierea coloniilor, a declarat într-un comunicat Magen David Adom, serviciile de salvare israeliene.

Cisiordania este un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel.

Citește și: Ministrul britanic pentru drepturile copiilor, despre declarațiile făcute de Meghan Markle: Nu există loc pentru rasism în societatea noastră

Aproximativ 40% din cei nouă milioane de israelieni au primit cele două doze de vaccin Pfizer/BioNTech de la lansarea pe 19 decembrie a unei campanii de vaccinare în ţară, graţie unui acord cu laboratorul american Pfizer ce aprovizionează rapid ţara în schimbul unor date biomedicale.

Dar palestinienii au primit puţin peste 30.000 de doze, dintre care 2.000 din Israel care s-a angajat să le furnizeze 5.000.

ONG-uri şi responsabili palestinieni au afirmat în ultimele săptămâni că Israelul are "obligaţia", ca putere "de ocupaţie", "să furnizeze" vaccinuri celor 2,8 milioane de palestinieni din Cisiordania şi două milioane din Fâşia Gaza, sub blocadă israeliană.

Mai multe guvernorate palestiniene, inclusiv din Ramallah, unde se află sediul Autorităţii Palestiniene, au reimpus în această săptămână o carantină strictă pentru a lupta împotriva creşterii numărului de persoane infectate şi a spitalizărilor.

De la începutul pandemiei, în Cisiordania ocupată au fost înregistraţi peste 140.570 de bolnavi, dintre care aproximativ 1.580 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.