Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul lovește dur în palestinieni după atentatul de la Tel Aviv: 83.000 de oameni sunt afectați

israel

Israelul a anunţat suspendarea permiselor de intrare acordate pentru 83.000 de palestinieni cu prilejul Ramadanului, fiind prima măsură concretă luată de autorităţile israeliene după atentatul comis în ajun de doi palestinieni la Tel Aviv şi soldat cu patru morţi şi cinci răniţi, relatează AFP.

'Toate permisele acordate pentru Ramadan, în special permisele destinate vizitelor familiale (pentru palestinieni) din Iudeea-Samaria sunt îngheţate. (...) 83.000 de permise sunt deci îngheţate', a anunţat COGAT, departament însărcinat cu coordonarea activităţilor israeliene în teritoriile palestiniene. Iudeea-Samaria este denumirea prin care guvernul israelian face referire la Cisiordania, teritoriul palestinian ocupat.

Citește și: Țara în care premierul a decretat STARE DE URGENȚĂ din cauza sinuciderilor

O mare parte dintre aceste permise sunt acordate palestinienilor care se deplasează în Ierusalimul de Est, parte palestiniană a Ierusalimului ocupat şi anexat de Israel, cu ocazia Ramadanului care a început luni. Alţi palestinieni se deplasează în mod tradiţional în Israel pentru a se întâlni cu cei apropiaţi.

Autorităţile israeliene au decis de asemenea să îngheţe toate cererile de permise pentru locuitorii din Fâşia Gaza. Numeroşi palestinieni din Fâşia Gaza solicită autorităţilor israeliene permisiunea de a ieşi din Gaza, aflată sub blocada statului israelian, pentru a merge şi a se ruga pe Esplanada Moscheilor, în Ierusalimul de Est, cu ocazia Ramadanului.

Citește și: Lovitura de teatru! Basescu abandoneaza PMP

Măsurile survin după ce doi palestinieni au provocat teroare deschizând focul la întâmplare miercuri seara, la Tel Aviv, asupra clienţilor aflaţi la mese într-o zonă de restaurante şi baruri, fiind cel mai sângeros atac comis de palestinieni împotriva israelienilor de la declanşarea valului de violenţe în octombrie 2015.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a deplasat la locul atentatului după ce a avut întrevederi cu înalţi responsabili, între care noul ministru al apărării, Avigdor Lieberman. Acest atentat est un prim test major pentru Avigdor Lieberman, care, cu câteva zile înainte de a deveni ministru al apărării, acuzase guvernul de slăbiciune în faţa atacurilor. La Tel Aviv, municipalitatea a anunţat o întărire a măsurilor de securitate în jurul unor şcoli, instituţii publice şi zone frecventate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Antonescu o spune pe bune: A fost blat PNL – PSD!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.