Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul majorează semnificativ cantitatea de gaze exportată în Egipt

Business24.ro
conducta gaze

Companiile israeliene au anunţat miercuri că vor majora semnificativ cantitatea de gaze exportată în Egipt, în urma modificării contractului dintre cele două ţări, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Consorţiile care operează zăcămintele offshore de gaze naturale Tamar şi Leviathan din Israel şi o companie egipteană au semnat anul trecut un contract istoric, ce prevede livrarea de gaze naturale în valoare de 15 miliarde de dolari.

În urma modificării contractului, cantitatea care va fi vândută din zăcământul Leviathan se va dubla, la 60 de miliarde de metri cubi (bcm) de gaze naturale în următorii 15 ani. Exporturile din zăcământul Tamar vor fi reduse de la 32 la 25,3 bcm în perioada menţionată.

O sursă din industria energetică din Israel a estimat că valoarea gazelor exportate se ridică acum la 19,5 miliarde de dolari, din care 14 miliarde de dolari de la Leviathan şi 5,5 miliarde de dolari de la Tamar.

Compania americană Noble Energy şi firmele israeliene Delek Drilling şi Ratio Oil deţin zăcământul Leviathan, în timp ce Noble, Delek Drilling, Isramco şi Tamar Petroleum sunt parteneri în exploatarea zăcământului Tamar.

Amplasat la aproximativ 130 de kilometri vest de Haifa, zăcământul offshore de gaze naturale Leviathan a fost descoperit în luna decembrie 2010 şi este programată să înceapă producţia la finele lui 2019. De asemenea, exporturile de la zăcământul Tamar, care a început să producă încă din 2013, ar urma să demareze în a doua jumătate a lui 2020 şi începutul lui 2021.

Israelul are puţine gaze naturale, dar în ultimii ani a descoperit importante câmpuri de gaze naturale. Aceste rezerve de gaze naturale deschid posibilitatea ca Israelul să pună la punct noi legături strategice în regiune şi chiar să exporte gaze naturale spre Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.