Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul neagă orice negociere cu Hamas privind un armistiţiu pe termen lung în Gaza

israel gaza

Israelul a negat luni orice negociere cu Hamas, după o avalanşă de informaţii privind discuţii ce ar fi fost angajate între cele două părţi în vederea unui armistiţiu pe termen lung în Fâşia Gaza, relatează France Presse. 

"Israelul clarifică în mod oficial că nu a avut nicio reuniune cu Hamas, nici direct, nici prin intermedierea altor ţări", a precizat, într-un comunicat, biroul premierului Benjamin Netanyahu. 

Media arabe şi turce au transmis în ultimele săptămâni informaţii, preluate de media israeliene, privind întâlniri între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza. 

Conform acestor informaţii, întâlnirile au vizat mijloacele de a ajunge la un armistiţiu de 8 sau 10 ani şi de a ridica blocada impusă de Israel enclavei palestiniene. 

Informaţiile au fost alimentate de recentele vizite în Arabia Saudită şi Turcia ale liderului Hamas în exil, Khaled Mechaal. 

În iunie, surse din cadrul Hamas au vorbit despre contacte indirecte cu Israelul pentru "schimburi de idei" privind un armistiţiu pe termen lung. Existenţa acestor contacte a fost confirmată de surse israeliene. 

Un armistiţiu informal negociat prin intermedierea Egiptului a pus capăt în august 2014 unui război de 50 de zile declanşat printr-o ofensivă israeliană care a distrus Fâşia Gaza. 

Războiul din Gaza a costat viaţa a aproape 2.200 de palestinieni, dintre care majoritatea civili, conform cifrelor ONU. De partea israeliană, numărul morţilor s-a ridicat la 73, în cea mai mare parte militari.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.