Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul reimpune o serie de restricţii după înmulţirea cazurilor de infectare cu COVID-19

Gali Tibbon/Pool via Reuters
Benjamin Netanyahu

Israelul a reimpus luni o serie de restricţii pentru a combate înmulţirea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, guvernul luând decizia de a închide imediat barurile, cluburile de noapte, sălile de sport şi de evenimente, transmite Reuters.

Luând cuvântul în şedinţa specială a guvernului cu privire la criza din sănătate, premierul Benjamin Netanyahu a spus că Israelul trebuie să recurgă la aceste măsuri pentru a evita restricţii mai severe care ar putea paraliza economia, în condiţiile unui şomaj de peste 20%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila a reacționat după decizia CCR: Cred că trebuie să ne concentrăm puțin să învățăm, să educăm oamenii, să insistăm asupra măsurilor preventive pe care trebuie să le luăm

'Pandemia se răspândeşte, este clar ca lumina zilei. Creşte abrupt în fiecare zi şi aduce cu ea, contrar a ceea ce ni se spusese, o suită de pacienţi în stare critică', a afirmat Netanyahu.

În restaurante, numărul clienţilor va fi limitat la 20 în interior şi 30 în aer liber, în sinagogi vor putea fi prezenţi simultan cel mult 19 credincioşi, iar autobuzele nu vor putea avea mai mult de 20 de pasageri, conform anunţului guvernului.

După ce răspândirea coronavirusului a fost în mare parte oprită şi şcolile, magazinele şi plajele au fost redeschise în mai, Israelul a cunoscut în ultimele săptămâni o creştere puternică a numărului de infectări.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Scenele cu israelieni care ignoră regulile de distanţare socială şi ordinul de a purta măşti au devenit comune.

Până în prezent, Israelul a raportat peste 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 332 de decese.

La rândul lor, autorităţile palestiniene din Cisiordania au impus vineri carantina în faţa unei escaladări a numărului de cazuri de COVID-19. Cisiordania a raportat până acum aproape 4.300 de cazuri de contaminare şi 16 decese, iar Gaza, 72 de infectări şi un deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.