Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul se îndreaptă cu viteză spre a patra rundă de alegeri în 2 ani. Benny Gantz nu se mai înțelege cu Natanyahu din cauza Bugetului pe 2021

London School of Ecobomics
Israel alegeri

Partenerul premierului Benjamin Netanyahu din guvernul de uniune naţională israelian, Benny Gantz, şi-a anunţat marţi seară intenţia de a vota miercuri în favoarea unei moţiuni a opoziţiei care solicită dizolvarea parlamentului şi organizarea de noi alegeri, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Cercetare internă a PMP: PSD e pe primul loc, USR 'fură' o felie mare din scorul PNL (surse)

Partidul de centru Albastru Alb "va vota mâine în favoarea dizolvării parlamentului", a declarat Benny Gantz (Benjamin Gantz), liderul acestei formaţiuni, într-un discurs televizat, în ajunul unui vot preliminar asupra unei moţiuni a opoziţiei îndemnând la dizolvarea Knessetului.

În acelaşi timp însă, Benny Gantz, ministru al apărării în guvernul de uniune naţională, a lansat un apel prim-ministrului Netanyahu "să supună la vot bugetul guvernului, astfel încât cetăţenii Israelului să nu fie chemaţi la urne în martie".

El i-a cerut premierului, pe care îl acuză frecvent că pune interesul personal înaintea celui al ţării, să ajungă la un compromis pentru adoptarea bugetului pe anul 2020, Israelul neavând încă o linie directoare pentru finanţele publice, şi pe 2021.

Vezi și: Secretarul american al Justiţiei îi dă lovitura de grație lui Donald Trump - Ce spune despre rezultatul alegerilor

"Nu este timp pentru alegeri, ci pentru unitate", a declarat Benjamin Netanyahu, cu câteva minute înainte de discursul lui Benny Gantz, afirmând că întreaga clasă politică trebuie să strângă rândurile în faţa pandemiei de COVID-19 care a dus la explozia şomajului în Israel.

Acuzând actualul guvernul actual că este "cel mai rău din istoria Israelului" şi că nu a ştiut să gestioneze criza sanitară, liderul opoziţiei, Yair Lapid, a cerut organizarea unui vot miercuri pentru a dizolva parlamentul.

Dizolvarea Knessetului ar conduce la noi alegeri generale în Israel, a patra oară în doi ani, după trei scrutinuri în care partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu şi formaţiunea politică a fostului şef al armatei Benny Gantz s-au clasat aproape la egalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.