Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul sfidează rezoluția ONU: 'Nu avem dreptul moral să oprim războiul atât timp cât mai sunt ostatici în Gaza'

timesofisrael.com
Yoav Gallant

Israelul nu va pune capăt războiului său în Fâşia Gaza până când Hamas nu va elibera ostaticii, a declarat luni la Washington ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru o "încetare a focului imediată", potrivit AFP, conform AGERPRES.

"Nu avem dreptul moral să oprim războiul atât timp cât mai sunt ostatici în Gaza", a declarat Yoav Gallant înaintea unei întâlniri cu consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, şi cu secretarul de stat american, Antony Blinken.

Guvernul israelian a apreciat luni că abţinerea SUA în timpul votării rezoluţiei ONU în favoarea unei încetări a focului năruie eforturile sale de război şi de eliberare a ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza, premierul israelian Benjamin Netanyahu decizând în acest context să nu trimită o delegaţie israeliană aşteptată la Washington.

"Această retragere năruie atât efortul de război, cât şi eforturile vizând eliberarea ostaticilor, pentru că aceasta dă speranţe Hamas că presiunea internaţională îi va permite să obţină o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor noştri", susţine într-un comunicat biroul premierului Netanyahu.

După cinci luni şi jumătate de război, Consiliul de Securitate al ONU a cerut pentru prima oară o încetare imediată a focului, după abţinerea de la vot a SUA, aliat al Israelului, care s-a opus prin veto proiectelor de rezoluţii anterioare.

content-image

Preşedintele american Joe Biden i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să trimită o delegaţie la Washington pentru consultări cu privire la planurile Israelului de a lansa o ofensivă pe scară largă asupra oraşului Rafah din Fâşia Gaza, căreia Washington i se opune.

SUA s-au declarat luni "extrem de dezamăgite" faţă de anularea vizitei delegaţiei israeliene de rang înalt, o decizie care ar putea tensiona şi mai mult relaţia deja tensionată între Israel şi marele său aliat, notează AFP.

În acest context, SUA au afirmat luni că vor găsi o cale de a avertiza Israelul împotriva unei ofensive la Rafah. "Credem că acest tip de invazie pe scară la largă ar fi o eroare", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, subliniind că secretarul de stat Antony Blinken va discuta despre Rafah cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, care se află la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.