Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul studiază oportunitatea unui 'armistiţiu' cu Hamasul, anunță un oficial militar israelian de rang înalt

cdnuploads.aa.com.tr
Hamas

Israelul studiază oportunitatea unui ”armistiţiu”, a declarat miercuri presei un oficial militar israelian de rang înalt, care anunţă însă că statul evreu este pregătit de o prelungire a ofensivei declanşate la 10 mai împotriva enclavei palestiniene Fâşia Gaza, relatează AFP.

”Studiem problema momentului oportun al unui armistiţiu”, însă ”ne pregătim în vederea mai multor zile” de operaţiuni suplimentare, a anunţat acest oficial, potrivit news.ro.

Israelul verifică dacă ”ofensiva sa şi-a atins obiectivele”, precizează el.

Israelul nu s-a mulţumit, la lansarea ofensivei sale în Fâşia Gaza, la 10 mai, doar să răspundă unui baraj de proiectile trase împotriva unor oraşe israeliene, ci a vrut mai ales ”să profite de oportunitatea de a reduce capacităţăile militare ale Hamas”, declară acest oficial israelian militar de rang înalt.

”De-acum problema este dacă Hamasul înţelege acest mesaj”, a subliniat acest oficial din cadrul Tsahal (armata israeliană).

Forţe israeliene anunţă că au vizat, în afară de instalaţii din care se lansează proiectile, mai multe cartiere generale al Hamasului, domicilii ale unor lideri ai mişcării palestiniene şi tuneluri folosite de mişcare în mutarea muniţiei şi combatanţilor.

Israelul anunţă că a efectuat, începând de la 10 mai, peste 820 de atacuri - în principal raduri aeriene - împotriva enclavei palestiniene dens populate, în care cel puţin 219 persoane au fost ucise, potrivit Ministerului local al Sănătăţii.

În Israel, tiruri de proiectile din Fâşia Gaza s-au soldat cu 12 morţi, potrivit poliţiei israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.