Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul va face tot ce este necesar pentru a se apăra - Benjamin Netanyahu

intpolicydigest.org
Benjamin Netanyahu

Israelul va face tot ce este necesar pentru a se apăra și va decide singur răspunsul în urma atacului cu drone și rachete al Iranului, precum și modalitatea și momentul când va avea loc acesta, a afirmat ieri, premierul israelian Benjamin Netanyahu, scrie Rador Radio România.

El a avertizat că nimeni în rândul partenerilor săi externi nu-i va putea impune ce decizie să ia. Netanyahu a făcut această declarație după ce s-a întâlnit cu miniștrii de externe britanic și german, veniți în Israel pentru a-l convinge să manifeste reținere cu scopul de a se preveni un eventual război regional.

Misiunea demnitarilor europeni a fost să convingă Israelul să se mulțumească cu o replică moderată la atacul iranian sau să renunțe cu totul la el, înlocuindu-l cu alte forme de răspuns, cum ar fi sancțiunile internaționale, pe care țările occidentale le pregătesc împotriva Teheranului, sau cu măsuri israeliene împotriva economiei iraniene.

Pe de altă parte, ministrul turc de afaceri externe Hakan Fidan l-a acuzat ieri pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, că intenționează să atragă Orientul Mijlociu în război pentru a rămâne la putere, relatează France Presse. Liderul mișcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, va avea în acest sfârșit de săptămână o întrevedere cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.