Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul, vizat de noi tiruri de rachete din sudul Libanului

Agerpres - Reuters
racheta israel

Peste zece rachete au fost lansate vineri dinspre Liban către Înălţimile Golan ocupate de Israel, ceea ce a declanşat alarma antiaeriană în mai multe localităţi israeliene, acesta fiind al doilea incident de acest tip în regiune în numai două zile, transmite EFE potrivit Agerpres.

"Au fost lansate cel puţin zece rachete din Liban către teritoriul israelian", cele mai multe "au fost interceptate" de sistemul de apărare antiaeriană israelian, iar câteva au căzut într-o zonă nepopulată, a transmis armata într-un comunicat de presă.

Incidentul se produce la două zile după un eveniment similar. Miercuri au fost lansate trei proiectile dinspre Liban către nordul Israelului. Forţele armate israeliene au răspuns acestei agresiuni cu trei runde de atacuri de artilerie şi un bombardament aerian în zori de zi, primul asupra sudului Libanului de la războiul din 2006.

Puternica mişcare libaneză Hezbollah a declarat vineri că a tras zeci de rachete asupra teritoriilor din regiunea contestată a Înălţimilor Golan, ocupată de Israel din 1967, ca represalii la loviturile aeriene israeliene din sudul Libanului. "În replică la raidurile aeriene israeliene, Rezistenţa islamică a bombardat un teritoriu situat în apropierea poziţiilor forţelor de ocupaţie israeliene în regiunea fermelor Chebaa", denumirea libaneză a acestui sector, a anunţat gruparea într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.