Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isteria recordurilor a lovit cea mai populată ţară din Africa

business-review.eu
Academia Recordurilor Guiness guinness world records cartea recordurilor

Un nigerian a cântat peste 200 de ore, un altul a reuşit să realizeze un live de 100 de ore pe Instagram, în timp ce tentativa unei maseuze de a-şi practica meseria timp de 75 de ore s-a încheiat cu un eşec din cauza epuizării. Ei se numără printre cei peste o duzină de nigerieni care îşi propun să stabilească recorduri recunoscute în Guinness World Records, în cadrul celei mai recente isterii care a lovit cea mai populată ţară din Africa, relatează joi Reuters.

După ce cheful nigerian Hilda Bassey a reuşit să realizeze cea mai lungă sesiune de gătit susţinută de o singură persoană, nigerieni din toată ţara au început să caute moduri în care pot stabili la rândul lor recorduri, în speranţa de deveni faimoşi peste noapte, potrivit Agerpres.

"Cookathonul" lui Bassey a captivat naţiunea de 200 de milioane de locuitori, ea fiind susţinută de politicieni şi celebrităţi.

În vârstă de 27 de ani, Hilda Bassey, din Lagos, a reuşit în luna mai să gătească fără întrerupere timp de 100 de ore.

Recordul precedent înscris în Guinness World Record îi aparţine chefului indian Lata Tondon, care a gătit fără întrerupere 87 de ore şi 45 de minute, în 2019.

Inspirat de Hilda Bassey, un cântăreţ gospel din Lagos, Oluwatobi Kufeji, a cântat timp de 200 de ore pentru a-şi impulsiona cariera.

"Sper că, prin harul lui Dumnezeu, acesta va fi un lucru semnificativ care îi va da muzicii mele un impuls important", a declarat bărbatul de 39 de ani, tată a doi copii, în timpul unei pauze de două ore.

Însă, planul maseuzei Joy Chukwudi de a-şi masa clienţii timp de 75 de ore nu a fost dus la bun sfârşit din cauza epuizării. Totuşi, ea a reuşit să facă masaj timp de 50 de ore ceea ce, conform declaraţiei sale, ar fi suficient pentru a intra în "Cartea recordurilor".

Alţii nu au fost atât de norocoşi. Încercarea unui locuitor din statul Ekiti, situat în sud-vestul Nigeriei, care s-a identificat sub numele "Sugartee", de a doborî recordul pentru cel mai lung sărut a fost oprită de guvernul local care a descris tentativa drept "nesănătoasă şi imorală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.