Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isteria stocurilor de ulei: Ministerul, fermieri, producători și comercianți dau asigurări că nu există riscul unei crize alimentare

sanatateabuzoiana.ro
ulei

Ministerul Agriculturii, fermieri, producători și comercianți au dat duminică asigurări, într-o discuție cu presa, în privința stocurilor de ulei, după o întâlnire pe temă cu Asociația Marilor Rețele Comerciale, cu fermieri și companii de procesare.

Ministrul Adrian Chesnoiu a vorbit despre factorii de risc externi care au influențat agricultura în ultimii doi ani - seceta din 2020, pandemia sau criza energetică, care au dus la creșterea prețurilor inputurilor. „A apărut şi aceasta agresiune militară a Rusiei în Ucraina şi practic a dat peste cap toţi factorii de stabilitate la nivel geopolitic, impactul acestei agresiuni este unul global”, a spus Chesnoiu, care a exclus riscul apariției unei crize alimentare în România.

„România, în momentul de faţă, nu se află într-un astfel de risc de a apărea o criză alimentară sau de apariţie a unor dezechilibre majore, pentru că producem suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei”, a spus ministrul.

Asociația Marilor Rețele Comerciale spune că se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază, neperisabile, comparativ cu perioade anterioare și a cerut consumatorilor să aibă o atitudine responsabilă și să nu achiziționeze mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate în risipă alimentară. Magazinele pot lua măsuri punctuale și temporare de limitare a cantității comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei precum și asigurării aprovizionării echilibrate.

TVA zero la alimente este o soluție pe care o avem în vedere, a adăugat ministrul Chesnoiu, în contextul creșterilor de prețuri ale produselor alimentare din ultima perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.