Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISTERIE într-unul dintre cele mai mari județe: Oamenii au cumpărat aproape toată apa și au triplat consumul, după ce nu au înțeles mesajul autorităților

www.bzi.ro
apă potabilă

Mii de brăileni au strâns degeaba apă în bidoane, triplând consumul în 14 localități, sau au cumpărat cantități importante de apă îmbuteliată din magazine, după ce au înțeles greșit un mesaj transmis de Compania de Utilități Publice potrivit căruia vor fi restricții la furnizarea apei potabile.

Isteria a pornit, vineri, de la comunicatul de presă al Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila care anunța restricționarea furnizării apei potabile începând de vineri, de la ora 16.00. Reprezentanții societății edilitare au spus că, în urma avariei, în 14 localități, inclusiv orașul Brăila, furnizarea apei potabile se va face cu restricții.

Citește și: Florin Călinescu vine cu un sfat pentru Viorica Dăncilă. Ce a avut de spus acesta

„Având în vedere avaria la conducta de DN 1000 de la Uzina de apă Chișcani, ce alimentează rezervorul de apă potabilă de la Radu Negru, în următoarele 48 de ore, începând cu data de 25 ianuarie 2019, ora 16.00, suntem nevoiți să restricționăm furnizarea apei în ceea ce privește debitul și presiunea pentru toți consumatorii din localitațile: Municipiul Brăila, Chișcani, Lacul Sărat, Stațiunea Lacul Sărat, Vărsătura, Albina, Cazasu, Mărtăcești, Siliștea, Muchea, Tudor Vladimirescu, Scorțaru Vechi, Comăneasca, Baldovinești și Pietroiu”, scria în comunicatul de presă al CUP Dunărea.

Numeroși brăileni din cele 14 localități au crezut că vor rămâne fără acest serviciu timp de două zile, mai ales că din momentul producerii avariei, zone întregi nu au mai primit apă rece.

Citește și: Alina Gorghiu: ‘Sunt convinsă că se va reacţiona de la nivel de Preşedinţie’

Informația s-a propagat cu viteză pe internet și a creat isterie, magazinele fiind asaltate de clienți care au golit rafturile cu apă îmbuteliată. Potrivit unor informații care circulă pe rețeaua de socializare, brăilenii au cumpărat toată apa îmbuteliată de la cel puțin două dintre supermarketurile din oraș.

De asemenea, locuitorii au făcut rezerve de apă, triplând consumul în doar câteva ore și ducând la blocarea unor hidrofoare.

Citește și: RCS&RDS face anunțul! Ce modificări a făcut operatorul de cablu și internet

„Au fost probleme, dar aproape s-au rezolvat. Acum mai sunt două cartiere fără apă, dar în curând se va rezolva. Problema este că lumea nu a înțeles mesajul companiei, acolo scrie că furnizarea apei va fi restricționată. Asta nu înseamnă că timp de 48 de ore orașul va rămâne fără apă, așa cum au crezut unii. Practic, s-a creat o isterie, consumul de apă s-a triplat, lumea și-a făcut rezerve. În plus, sunt în municipiu câteva hidrofoare care trebuie restartate ca urmare a faptului că în urma isteriei create pe Facebook s-a triplat consumul. De asemenea, înțeleg că a fost cumpărată foarte multă apă din magazine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Brăilenii din oraș și din satele învecinate au luat cu asalt magazinele deși autoritățile au încercat să le explice pe Facebook că apa nu va fi oprită în următoarele zile.

Citește și: BNR a făcut anunțul! Este pusă la îndoială încrederea în România

„Ei ce te faci acum dacă doamne ferește avem un incendiu domnule Primar? Nu văd poze cu cei care lucrează la avarie! În rest postați orice piatră o mutați! Vrem acțiune nu postări”, a spus un brăilean pe rețeaua de socializare și a fost completat imediat de altă persoană. „Gata...nu mai curge ...cum adică restricționare. S-a oprit de tot....48 de ore???...de ce nu ne-a anunțat nimeni????...alooo...domnule primar, păi ce facem.”

Tot pe pagina de Facebook a primarului orașului Brăila a apărut și reacția edilului șef.

Citește și: Surpiză! Cine va prezenta iUmor alături de Șerban Copoț

„Pentru că o avarie nu poate fi anunțată, deoarece avariile nu se programează.... NU SE OPREȘTE APA. Din cauza unei avarii pe magistrala de aducțiune va scădea debitul. ATÂT!!!”, a răspuns primarul Brăilei zecilor de întrebări și critici apărute pe pagina sa de Facebook.

La ora transmiterii acestei știri, majoritatea consumatorilor din localitățile afectate au apă potabilă. Autoritățile atrag atenția că în următoarele zile este posibil să fie probleme cu debitul apei furnizate la robinet.

Citește și: Probleme pentru RDS! Acționarul Digi este acuzat de nereguli grave .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.