Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoria lumii se scrie în aceste zile: cei mai puternici oameni din lume iau decizii cruciale

www.reuters.com
biden macron scholz boris johnson

Preşedintele SUA, Joe Biden, urmează să ajungă în Spania, marţi, după finalizarea ultimelor întâlniri cu liderii G7 din Germania, pentru debutul Summit-ului NATO care este aşteptat să se concentreze pe invazia în desfăşurare a Rusiei în Ucraina, relatează CNN.

După ce se va întâlni, marţi dimineaţă, cu cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Boris Johnson, în marja G7, Biden se va îndrepta spre Madrid, informează Mediafax.

Practic, liderii marilor puteri au pus la cale un plan, iar la summit-ul de la Madrid acesta va fi prezentat și celorlalți membri NATO. Istoria lumii se scrie în aceste zile, iar summit-ul de la Madrid ne va arăta care va fi direcția de aici încolo.

Liderii care participă la Summit-ul NATO sunt aşteptaţi să susţină un nou "Concept Strategic" care creionează ţintele alianţei în ceea ce priveşte apărarea pentru următoarea perioadă.

Summit-ul are loc în timp ce invazia Rusiei în Ucraina intră în a cincea lună şi în timp ce SUA încearcă să ţină aliaţii uniţi în sprijinul pentru Ucraina şi să menţină presiunea pe preşedintele rus Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.