Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoria tiarei preferate a lui Kate Middleton: Bijuteria păstrată în seiful regal nu este cel mai ușor de purtat

Kate Middleton Printesa Diana

Istoria tiarei preferate a lui Kate Middleton: Bijuteria păstrată în seiful regal nu este cel mai ușor de purtat.

O tiară pe care Kate Middleton pare să o prefere pentru evenimentele elegante la care participă este Lover’s Knot Tiara. Bijuteria păstrată în seiful regal nu este cel mai ușor de purtat, conform experților.

Nu se întâmplă des ca Prințesa de Wales să poarte o tiară uluitoare, dar atunci când o face, apare cu aceeași pe care o alegea de obicei și soacra sa, regretata Prințesă Diana.

Istoria tiarei preferate a lui Kate Middleton

Lover’s Knot Tiara este o piesă cu diamante și perle încrustate ce datează din anul 1914 și a fost realizată de bijutierul regal Garrad pentru Regina Maria. Ceea ce nu se știe,însă, este că această tiara este, de fapt, o replică a unei alte diademe.

Regina Maria a modelat-o după modelul diademei bunicii sale, prințesa Augusta de Hesse, tiara originală Cambridge Lover’s Knot, despre care se crede că se află în prezent într-o colecție privată necunoscută. Potrivit the Court Jeweller, când regina Maria a comandat această piesă, a „sacrificat o tiara din propria colecție de bijuterii, Ladies of England Tiara, pentru a o crea”.

După moartea reginei Maria în 1953, tiara a ajuns în posesia nepoatei sale, Regina Elisabeta a II-a. Suverana britanică a purtat această tiara de mai multe ori în anii 1950, înainte de se îndrăgosti de altă diademă care a devenit rapid favorita ei: Girls of Great Britain and Ireland tiara.

În anul 1981, regina i-a împrumutat Lover’s Knot Tiara prințesei Diana, drept cadou de nuntă. Totuși, Prințesa a ales să poarte în ziua cea mare Spencer Tiara, o moștenire de familie, dar cea oferită de regină a devenit una dintre preferatele ei, cu toate că era extrem de grea.

Superba bijuterie a fost văzută ultima dată săptămâna trecută, când Kate a purtat-o la recepția nunții prințului moștenitor Hussein și a Prințesei Rajwa a Iordaniei.

Efectul advers al celebrei tiare

Stilistul pentru celebrități Miranda Holder a dezvăluit că această tiară este și una dintre cele mai grele. Bijuteria are o greutate atât de mare încât îi dădea Prințesei Diana dureri de cap.

„Se pare că, pentru că era atât de grea, (Diana) obișnuia să aibă dureri de cap îngrozitoare de la purtarea ei”, a afirmat Holder, potrivit Mirror.co.uk.

De asemenea, se mai spune că tiara este și foarte zgomotoasă din cauza perlelor în formă de pară.

Cu toate acestea, Kate Middleton tot s-a îndrăgostit de această diademă și o folosește de fiecare dată când are ocazia. La nunta din Iordania a fost prima dată când Prințesa de Wales a purtat-o în afara Marii Britanii.

Până în prezent, Kate Middleton a purtat Lover’s Knot Tiara de cel puțin 10 ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.