Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoria TRĂDĂRILOR din PSD - Cum și-au debarcat social - democrații oamenii de la conducerea Parlamentului prin schimbarea regulamentului

Analiză incediară a jurnaliștilor de la Adevărul, care prezintă un istoric al schimbărilor regulamentului de la Camera Deputaților, schimbări operate chiar de social - democrați pentru a-și debarca propriii oameni. Printre victimele PSD se numără grei ai politicii social- democrate, precum Valeriu Zgonea sau Adrian Năstase.

"Năstase, primul debarcat

Alegerile prezidenţiale pe care liderul PSD Adrian Năstase le-a pierdut în 2004 l-au făcut mai întâi să piardă funcţia de şef al partidului în favoarea lui Mircea Geoană. Adrian Năstase rămăsese însă cu funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Dar nu pentru mult timp, pentru că Geoană şi-a dorit înlăturarea sa şi din fruntea Parlamentului, tomai pentru că îl vedea ca pe o ameninţare. Astfel, proaspătul lider PSD a forţat introducerea pe ordinea de zi a revocării lui Adrian Năstase şi, cu suportul parlamentarilor, ar fi reuşit să obţină debarcarea sa oficială prin vot.

Zgonea, dublă problemă

Din 2008 până în 2012, Camera Deputaţilor a fost condusă de PD-L, prin Roberta Anastase. PSD a venit din nou la putere odată cu victoria USL. Deputatul PSD Valeriu Zgonea devine al treilea om în stat în 2012. Regulamentul specifica, la acea vreme, că revocarea din funcţie a preşedintelui se poate face numai „cu votul majorităţii deputaţilor”. Doi ani mai târziu, în 2014, liderul PSD Victor Ponta pierde şi el alegerile prezidenţiale. La acel moment, Gabriel Oprea, în calitate de preşedinte al UNPR, înclina balanţa în Parlament în favoarea PSD. Cum Ponta tocmai pierduse alegerile, social-democaţii se aşteptau ca Oprea să trădeze şi să treacă de partea liberalilor. Aşadar, în cazul în care s-ar fi schimbat majoritatea parlamentară, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor era în pericol. Ca măsură de siguranţă, PSD modifică regulamentul intern al Camerei, imediat după alegerile prezidenţiale, pentru a-i securiza funcţia lui Zgonea", arată jurnaliștii de la Adevărul.ro.

Citește și: Klaus Iohannis a DECLANȘAT o revoltă fără precedent - Președintele e AMENINȚAT de transportatori .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.