Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoria unui abuz... Greenfield

Facebook/ Mircea Andrei
Mircea Andrei

În anul 2007 dupa obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor în nordul Bucureștiului a demarat proiectul Greenfield, proiect semnificativ destinat la peste 6000 de beneficiari, care aducea civilizație și dezvoltare pentru sector și pentru Primăria Sectorului 1, susține Andrei Florin–Mircea, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Sector 1.

”Accesul în Greenfield Residence era asigurat prin strada Podul Moldovei, drum asfaltat/circulat, inclus în nomenclatorul străzilor publice încă din anul 1972, reprezentând atunci chiar limita sectorului 1 în vecinătate cu Județul Ilfov.

În același an, 2007, Regia Națională a Pădurilor revendică în instanță administratrea străzii Vadul Moldovei, susținânad că este drum forestier și solicită dreptul de exploatare al acestuia.

content-image

Primăria Municipiului București, în mod cu totul paradoxal, pierde procesul iar cartierul Greenfield rămâne fără drum de acces.

După multe conflicte și negocieri, care au durat ani de zile, cu autoritățile implicate se decide transferul drumului Vadul Moldovei din domeniul public al Statului Român , acum - în administrarea Romsilva, în domeniul Public al Municipiului București.

Dezvoltatorul imobiliar este obligat și, ulterior, procedează la donarea unor terenuri (trei loturi) în suprafață totală de 6000 metri pătrați.

Donația, cu sarcini este acceptată de CGMP și Romsilva care, la 20.09.2019, emite avizul numărul 476 pentru scoaterea definitivă a terenului în suprafață de 0,3009 ha (300 metri pătrați) din fondul forestier aflat în proprietatea Statului Român pentru realizarea drumului de acces.

Prin HCGMB 608 din 19.12.2017 Primăria Municipiului împuternicește Primăria Sectorului 1 și Primarul Sectorului 1 să efectueze toate demersurile pentru efectuarea procedurilor de cadastru necesare pentru realizarea drumului de acces Vadul Moldovei.

Toate procedurile necesare au fost finalizate încă din 2021-2022.

Ultimul act necesar este plata de 80.115,83 lei (RON) pe care Romsilva a solicitat-o Primăriei Sectorului 1 pentru perioada cât a administrat drumul.

De peste doi ani, Clotilde Armand refuză efectuarea acestei plăți și, mai mult chiar, a închis drumul chinuind în fiecare zi, ore în șir, 6500 de locuitori ai Sectorului 1.

Odios!

De ce refuză această doamnă primar să facă această plată infimă spunând că nu are bani în cont?

Primăria a încheiat exercițiul financiar al anului 2023 cu peste 200.000.000 de euro necheltuiți.

Șantajează dezvoltatorul imobiliar? Șantajează locuitorii Greenfield? Vrea ceva nelegal?

Informez toti cetățenii Greenfield și funcționarii Primăriei Sectorului 1 (azi amenințați că vor fi dați afară dacă fac plata!) că, în prima mea zi de mandat ca primar al sectorului 1, voi dispune achitarea acestei sume!

Mai sunt mai puțin de 80 de zile!”, a concluzionat Mircea Andrei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.