Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoric pretinde că a aflat unde a scris Shakespeare piesa 'Romeo şi Julieta'

shakespeare

Un istoric susţine că a descoperit locaţia exactă în care William Shakespeare a scris "Romeo şi Julieta", informează The Independent şi BBC, citate de Agerpres.

Deşi se cunoştea anterior că faimosul dramaturg a trăit în apropiere de gara de pe Liverpool Street între 1597 şi 1598, istoricul de teatru Geoffrey Marsh pretinde că a identificat locaţia exactă unde a fost scrisă piesa, potrivit Agerpres.

Dovezile sugerează că Shakespeare a locuit într-o casă aflată pe locul unde azi se află un bloc de birouri, lângă Biserica St Helen, la numărul 35 de pe strada Great St Helen's.

Marsh a descoperit că Shakespeare era chiriaş al breslei pielarilor din Londra, Company of Leathersellers.

"Locul unde a trăit Shakespeare la Londra ne oferă o înţelegere mai profundă a surselor de inspiraţie pentru opera şi viaţa sa", a declarat Marsh, directorul departamentului de teatru din cadrul Muzeului Victoria şi Albert.

"La câţiva ani de când s-a mutat din Stratford la Londra, el trăia într-una dintre cele mai bogate parohii din oraş, alături de personalităţi publice importante, de comercianţi bogaţi, de medici apreciaţi şi de muzicieni", a indicat el.

"Comercianţii aveau relaţii în întreaga Europă, iar medicii erau în contact cu cea mai progresistă gândire a momentului din universităţile din Italia şi Germania", a explicat expertul.

"Traiul într-un un astfel de centru de putere din Londra i-a crescut statutul, într-un moment în care acesta îşi clădea o carieră, căuta să obţină un blazon de familie şi plănuia să-şi cumpere o casă impresionantă şi scumpă în Stratford", a completat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.