Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Armand Goșu: 'Latura represivă a regimului din Rusia se întărește!'

www.stirileprotv.ro
armand gosu

Istoricul și profesorul universitar Armand Goșu remarcă un fenomen foarte rar care are loc în aceste zile în Rusia, pe fondul invaziei în Ucraina.

„Radio Ecoul Moscovei, cu peste un milion de ascultători în Rusia, a fost blocat. A rămas doar pe Youtube. Postul a mai fost închis în august 1991, în timpul tentativei de lovitură de stat din URSS. Și transmiterea canalului Dojd TV a fost interzisă, însă continuă emisiunile pe internet. Rețelele sociale Facebook și Twitter încă funcționează, foarte greu, dar mai funcționează. Latura represivă a regimului din Rusia se întărește”, a comentat Goșu, pe pagina sa de Facebook.

Rețelele de socializare își intensifică activitatea, pe fondul războiului din Ucraina. Rețeaua Instagram criptează mesajele în Ucraina și Rusia, transmite news.ro.

Atât ucrainenii, cât şi ruşii, pot acum să activeze o opţiune prin care mesajele directe trimise şi primite cu serviciul de chat din Instagram să fie criptate.

Instagram anunţă că a lansat, special pentru Ucraina şi Rusia, o funcţie de criptare end-to-end (de la un capăt la celălalt al comunicării) prin care cetăţenii acestor ţări îşi pot securiza discuţiile purtate.Noua facilitate este opţională şi nu funcţionează în mod implicit - utilizatorii care doresc să folosească criptarea trebuie să activeze manual opţiunea corespunzătoare.

Însă, pentru a o face mai accesibilă, Instagram va afişa o notificare prin care cetăţenii ucraineni şi ruşi vor fi înştiinţaţi de existenţa criptării şi vor fi ghidaţi spre meniul din care se poate activa.

Dintre toate aplicaţiile Meta care au funcţie de chat, Instagram era singura care nu oferea opţiuni de criptare E2E. Criptarea nu este, deocamdată, disponibilă decât în cele două ţări.

Anunţul Instagram, deşi binevenit, pare mai mult un exerciţiu de imagine. Este cunoscut faptul că, de la începutul războiului, ucrainenii au preferat Telegram şi Signal pentru comunicare, prima dintre acestea (alături de Reddit şi Twitter) fiind şi una dintre cele mai bune surse de ştiri din Ucraina, prin intermediul canalelor pe care sunt postate informaţii şi filmări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.