Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU cere urgentarea demersurilor pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu

Facebook / ISU București - Ilfov
pompieri ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov solicită întreprinderea demersurile necesare pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, premergător datei de 30 iunie 2017.

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor.

Reamintim faptul că măsura de prorogare a termenului de obținere a documentelor care certifică îndeplinirea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, pentru categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu (HGR 571/2016), de la data de 31 decembrie 2016 la 30 iunie 2017, a urmărit facilitarea demersurilor pe care beneficiarii investițiilor trebuie să le realizeze pentru obţinerea avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu. Astfel, această perioadă mai mare de timp disponibilă pentru efectuarea lucrărilor necesare obţinerii avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu, fără a fi aplicate măsuri coercitive de sancționare contravențională, a condus la creşterea numărului de construcţii autorizate.

Obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiilor revine persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei. Acestea se emit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, iar pentru eliberarea acestora nu se percep taxe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.