Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Cluj: Incendiile la rampa de deşeuri de la Pata Rât s-au înmulţit şi se pare că au fost declanşate intenţionat

www.agerpres.ro
autospecială pompieri ISU

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Ion Moldovan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în cursul acestui an a crescut la 29 numărul incendiilor la rampa de deşeuri de la Pata Rât şi, se pare, că focul a fost provocat intenţionat.

Citeşte şi: Tânăr cercetat pentru viol şi pornografie infantilă după ce şi-a agresat fratele în vârstă de 12 ani

''Începând cu anul 2016 am avut o serie de evenimente, incendii la groapa de gunoi de la Pata Rât, atât la cea aflată în conservare şi care e în administrarea Consiliului Judeţean, cât şi la platforma de stocare temporară, aflată în administrarea Primăriei Cluj-Napoca. În anul 2016, în această locaţie am avut 15 incendii, iar în anul 2017 au fost 29 până în momentul de faţă. Marea majoritate a incendiilor din anul 2017 au avut drept cauză probabilă de incendiu acţiunea intenţionată'', a afirmat Ion Moldovan, potrivit AGERPRES.

El a mai spus că tocmai în zona în care au izbucnit incendiile nu funcţionau camerele de luat vederi. 

''La toate incidentele pe care le-am avut în ultima perioadă de timp am constatat, în urma cercetării cauzei de incendiu, că tocmai în zona unde a izbucnit incendiul, acele camere de luat vederi nu funcţionau în acea perioadă. Am înţeles de la colegii noştri de la poliţie că s-a deschis un dosar penal, este o cercetare în curs, aşa că n-am să mă refer la mai multe aspecte legate de acest lucru'', a menţionat şeful ISU Cluj. 

De asemenea, el a afirmat că intervenţiile la incendiile de la Pata Rât presupun şi multe costuri.

Citeşte şi: Traficul rutier va fi închis şi reluat progresiv pe traseul de desfăşurare al marşului comemorativ pentru 'Colectiv'

''Încărcarea a fost foarte mare pentru noi din cauză că incendiile au fost foarte mari, cel puţin ultimele trei, au ars deşeurile cu flacără foarte mare pe o suprafaţă enorm de mare şi pe un teren foarte accidentat. Oamenii care au fost acolo resimt aceste incendii. (...) Stăm foarte mult timp acolo, ultima intervenţie a fost de 8 ore. În timpul acestor intervenţii ni s-au defectat câteva maşini, care trebuie să fie duse în reparaţie, ni s-au spart o serie de furtune, multe, care trebuie schimbate, am făcut drumuri pentru alimentare cu apă'', a mai spus Ion Moldovan. 

Problemele de la rampa de deşeuri de la Pata Rât sunt subiectul unor dispute între autorităţile locale. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a respins, recent, cererea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj de declarare a stării de alertă în cazul rampei de deşeuri de la Pata Rât, afectată de alunecările de teren. 

Pe 2 octombrie, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a afirmat că judeţul Cluj are cele mai multe probleme legate de mediu, în special cu rampa de gunoi de la Pata Rât. 

''Pata Rât e un depozit care şi-a sistat activitatea în 2010, care trebuia de foarte mult timp să fie închis. (...) Ne aflăm într-un judeţ care a întrecut judeţul Braşov, pentru că judeţul Braşov a început să se conformeze şi să înceapă să demareze toate procedurile de închidere a depozitelor şi de funcţionare a SMID. Este judeţul cu cele mai multe probleme. (...) Sunt şase depozite neconforme, care trebuie închise şi la două dintre ele nici n-au început lucrările. (...) Este inadmisibil ca de aproximativ 7 ani de când am dat sistarea pentru acest depozit să nu se fi făcut nimic'', spunea Graţiela Gavrilescu.

Citeşte şi: INEDIT - Suspecţi RIDICAŢI de DIICOT direct din sala de judecată. Acuzaţii, implicaţi în dosarul devalizării staţiunii Băii Herculane .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.