Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Giurgiu a amendat cu 1.000 de lei centrul comercial care a montat separatoare mobile pentru clienţi

George Simion
kaufland

Societatea comercială din municipiul Giurgiu care a montat separatoare mobile în incinta spaţiului comercial pentru separarea fluxului clienţilor a primit o amendă în sumă de o mie de lei din partea ISU pentru că astfel este redusă lăţimea căii de evacuare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, potrivit Agerpres.

"Având în vedere apariţia în spaţiul public a unor imagini şi comentarii referitoare la montarea unor separatoare mobile în incinta unui centru comercial din municipiul Giurgiu, instituţia noastră s-a autosesizat şi specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire au executat un control la societatea comercială în cauză. Aceştia au constatat faptul că uşa glisantă şi calea de evacuare nu sunt păstrate libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate, astfel încât să asigure condiţiile de evacuare. Pe calea principală de evacuare este montat un gard despărţitor din panouri de plasă care separă fluxurile de clienţi, reducând lăţimea căii de evacuare, iar în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, evacuarea nu poate fi efectuată la parametrii normali", se arată într-un comunicat de presă, emis joi de ISU Giurgiu.

Sancţiunea contravenţională a fost aplicată conform prevederilor H.G. nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi are o valoare de o mie de lei.

În spaţiul public au apărut imagini şi informaţii cu privire la faptul că firma în cauză ar fi montat garduri în incinta spaţiului comercial pentru a separa fluxurile de clienţi vaccinaţi de cei nevaccinaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.