Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Prahova: Peste 130 de copaci căzuţi, localităţi fără curent, şcoli închise

Inquam Photos / Octav Ganea
iarna zapada

Peste 130 de copaci au căzut pe carosabil în noaptea de miercuri spre joi în judeţul Prahova, unele localităţi au rămas fără curent electric, iar şcolile au fost închise în Cheia, Izvoarele, Drăgăneşti şi Sinaia, a informat ISU Prahova, potrivit Agerpres.

"Codurile roşu şi portocaliu care afectează judeţul au produs efecte imediat de la instituire, peste 130 de copaci au căzut pe partea carosabilă, pe autoturisme şi pe locuinţe, mai multe acoperişuri au fost smulse şi mai multe localităţi au rămas fără curent electric. Rafalele de vânt puternice au cauzat probleme în 12 localităţi, respectiv Sinaia, Comarnic, Breaza, Măneciu, Cheia, Ploieşti, Şotriile, Plopeni, Valea Doftanei, Cornu, Mizil şi Câmpina", precizează sursa citată. 

Pe parcursul nopţii de miercuri spre joi, militarii au acţionat în Sinaia pentru degajarea a 16 copaci căzuţi pe carosabil şi unul pe un acoperiş. În Comarnic, pompierii au intervenit cu ajutorul drujbelor pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil iar altul peste o locuinţă. Şi în localitatea Breaza cinci copaci au căzut pe carosabil şi două acoperişuri au fost smulse afectând mai multe autoturisme. Din cauza firelor electrice căzute, a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată, necesitând intervenţia pompierilor.

Citește și: Trafic normal pe aeroporturile din Capitală - nicio cursă nu este anulată; unele curse au înregistrat întârzieri

"DN 71 Sinaia - Târgovişte a fost degajat, nu mai sunt copaci căzuţi. Mai sunt probleme pe DJ 710 Breaza - Adunaţi, unde sunt stâlpi de electricitate înclinaţi şi acţionează echipaje de la Electrica. Pe DC 134, drumul spre Cota 1400, sunt copaci căzuţi, se intervine pentru deblocare", mai anunţă ISU Prahova. 

Ca urmare a fenomenelor meteorologice au fost înregistrate deranjamente colective şi individuale în alimentarea cu energie electrică, respectiv 7.651 de consumatori din localităţile Măneciu, Mizil, Telega, Şotriile, Sângeru, Sinaia, Valea Doftanei, Secăria şi Comarnic şi 96 puncte de transformare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.