Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Suceava: Opt incendii de vegetaţie în ultimele 24 de ore, 13 ha afectate

inquamphotos.com / Octav Ganea
incendiu mihai bravu

Pompierii militari au intervenit în ultimele 24 de ore la stingerea a opt incendii izbucnite în urma focurilor deschise pentru igienizarea terenurilor şi pentru curăţenia de primăvară, fiind afectată o suprafaţă totală de aproximativ 13 hectare.

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES de ISU Suceava, proprietarii terenurilor în cauză, dacă nu au respectat legislaţia în domeniul arderii pajiştilor, pot pierde subvenţiile agricole pentru parcelele respective.

Citește și: Cea mai MARE EXECUTARE silită din România: Averea afaceristului Constanda, scoasă la licitație

Pompierii militari au intervenit în ultimele 24 de ore în localităţile Câmpulung Moldovenesc (5 hectare), Vadu Moldovei (5 hectare), Vicovu de Sus (1 hectar), Rădăuţi (5.000 mp), Buneşti (5.000 mp), Mănăstirea Humorului (5.000 mp), Şcheia (2.000 mp) şi Vama (100 mp).

Sursa citată precizează că pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost cea mai complexă intervenţie, aici arzând aproximativ 4 hectare de vegetaţie uscată, dar şi un hectar de litieră, plantaţie de molid de 1 an, pe aproximativ 40 de ari, precum şi resturi de exploatare forestieră.

''Vântul puternic şi vegetaţia foarte uscată au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor, care au afectat parţial şi au pus în pericol întregul fond forestier din zonă, dar nu a fost afectat coronamentul arborilor maturi'', arată ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, intervenţia a fost extrem de grea, în condiţiile în care în zonă nu existau surse de apă, iar terenul accidentat şi greu accesibil a amplificat efortul depus pentru lichidarea incendiului. Au intervenit 26 de pompieri militari, 15 lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta, zece membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, şase jandarmi şi patru poliţişti.

ISU Suceava avertizează că nerespectarea legislaţiei privind arderea pajiştilor permanente constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv cu amendă între 25.000 lei şi 50.000 pentru persoane juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.