Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia - Guvernul de la Roma se pregătește să preia operațiunile Alitalia

steag.ro
steag italia

Guvernul de la Roma intenționează să salveze Alitalia după ce extinderea pandemiei de coronavirus în Europa l-a împiedicat să-şi îndeplinească planul de a găsi un cumpărător pentru compania aeriană care se confruntă cu dificultăţi financiare, a informat publicaţia Il Messaggero, citată de Reuters potrivit news.ro.


Conform planului, care, potrivit publicaţiei italiene, "este în stadiu avansat", Executivul va prelua atât controlul operaţiunilor Alitalia din domeniul aviaţiei cât şi cele terestre, printr-un vehicul public.

Anterior, Roma stabilise în 31 mai termenul limită pentru finalizarea vânzării companiei, potenţialii licitatori urmând să-şi depună ofertele până în 18 martie.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Alitalia nu mai dispune de numerar, chiar dacă în ianuarie a mai primit un împrumut guvernamental, de 400 de milioane de euro.

Reprezentanţii Alitalia nu au fost disponibili pentru comentarii.

Luna aceasta, ministrul Transporturilor, Paola De Micheli, declara că Executivul vrea să accelereze procesul de vânzare, din cauza extinderii epidemiei, care a dus la prăbuşirea traficului aerian.

În condiţiile înrăutăţirii crizei, industria aeriană înregistrează pierderi masive pe plan global, determinând autorităţile de la Roma să-şi schimbe planurile pentru Alitalia, susţine Il Messaggero.

Ţinând cont de situaţia dificilă de pe piaţă, este puţin probabil ca UE să se opună intervenţiei statului şi ca acesta să preia operatorul aerian, care are în prezent 11.000 de angajaţi, apreciază publicaţia italiană.

Luna trecută, Comisia Europeană (CE) a deschis o investigaţie aprofundată privind cel mai recent împrumut guvernamental, de 400 de milioane de euro, acordat în ianuarie operatorului aerian italian Alitalia, pentru a evalua dacă distorsionează concurenţa în UE.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.

Deschiderea unei investigaţii aprofundate este "o măsură standard" pentru a clarifica dacă noul împrumut respectă reglementările UE privind ajutorul de stat, a anunţat vineri Comisia Europeană. De asemenea, Executivul comunitar analizează precedentele credite punte acordate Alitalia, care totalizează 900 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.