Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a depășit pragul de 80.000 de îmbolnăviri. Peste 8.000 de decese au fost înregistrate

coronavirus

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Italia a crescut joi cu încă 662, ajungând în total la 8.165, în timp ce după patru zile consecutive de scădere a cazurilor noi, numărul acestora a revenit pe creştere faţă de ziua precedentă, potrivit datelor comunicate de Protecţia Civilă italiană, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Potrivit Reuters, bilanţul deceselor ar putea conţine o eroare, întrucât nu cuprinde datele din regiunea Piemonte, unde autorităţile au anunţat separat 50 de decese în ultimele 24 de ore, astfel că numărul morţilor în acest interval de timp ar putea fi de 712 pe ansamblul Italiei, faţă de 683 în ziua precedentă, conform Agerpres.ro.

Citește și: Informare de ultim moment! Încă un deces al unei persoane confirmate cu coronavirus! Pacienta suferea de diabet și hipertensiune arterială

Numărul total al cazurilor confirmate este de 80.539, cu 6.153 mai multe faţă de bilanţul de miercuri, dintre acestea 62.013 fiind cazuri active.

Până în prezent s-au vindecat 10.361 pacienţi - miercuri erau 9.362 -, în timp ce 3.612 se află la terapie intensivă, faţă de 3.489 în raportarea precedentă.

Citește și: Cine este Nelu Tătaru, noul ministru propus pentru portofoliul de la Sănătate

Regiunea cea mai afectată, Lombardia, a raportat o creştere semnificativă a deceselor faţă de ziua anterioară, cu un total de 34.889 cazuri confirmate şi 4.861 decese.

Preşedintele acestei regiuni, Attilio Fontana, a declarat înaintea publicării bilanţului de joi că măsurile stricte de izolare a populaţiei decise în Italia încă nu dau rezultate, admiţând însă că bilanţul infectărilor şi al deceselor ar fi fost mai grav în lipsa respectivelor măsuri ce limitează mobilitatea populaţiei şi contactele sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.