Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a expulzat un cleric musulman marocan care a refuzat să accepte paritatea de gen

rt.com
moschee

Ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a anunţat joi că un marocan care era locţiitor de imam la o moschee din nordul Italiei a fost repatriat forţat deoarece a refuzat să accepte drepturile constituţionale italiene, precum paritatea de gen, relatează agenţia DPA. Ca urmare a atacurilor islamiste la Charlie Hebdo în ianuarie 2015 la Paris, Italia a adoptat o legislaţie care face mai uşoare pentru poliţie arestarea sau expulzarea suspecţilor de terorism. De atunci, 115 persoane au fost trimise în ţările lor, inclusiv 12 imami, a afirmat Alfano într-un comunicat.

Cel mai recent caz se referă la un bărbat de 33 de ani care era secretar al comunităţii musulmane din Treviso, un oraş industrial din nord-estul Italiei situat la circa 40 km nord de Veneţia. El a fost îmbarcat în avion cu destinaţia Casablanca miercuri seara, a precizat ministrul. Decizia de expulzare a fost luată deoarece el a refuzat să jure pe Constituţie înainte de a lua cetăţenia italiană, argumentând că preceptele sale islamiste salafiste ultraconservatoare sunt ''total incompatibile'' cu Legea fundamentală italiană. El a caracterizat legislaţia italiană ca fiind ''o colecţie de păcate după păcate'', cum ar fi, de exemplu, paritatea dintre bărbaţi şi femei'', a afirmat Alfano. De mai multe săptămâni, ministrul a făcut publicitate unei campanii antiradicalizare pentru predicatorii musulmani, ce ar trebui să ducă la noi reglementări care să îi oblige să studieze regulile şi obiceiurile italiene şi să depună jurământul în limba italiană.

''Lucrăm la crearea unui nou model de imam, care s-ar putea numi 'imam italian' '', declara Alfano în iulie în cotidianul Libero, exprimându-şi preocuparea în legătură cu faptul că actualii clerici musulmani din Italia sunt toţi formaţi în străinătate şi, prin urmare, au alte valori decât cele italiene şi uneori înclinaţii radicale'', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.